13 martie 2009

Bilci de bilci

Asa de week-end, sa ne mai descretim un pic...

Stiu ca e veche, dar mi-am dat seama ca nu am apucat sa o postez aici la momentul aparitiei, iar colegii de birou au un cult pentru filmuletul asta.
Organizat o singura data pe an, de Sfinta Maria, bilciul de la Piscani, judetul Arges, aduce multa veselie printre localnici si cei din imprejurimi. Veniti la gramada, cite 20 in carute, oamenii se bucura, indiferent de virsta de "mici, pepeni, baie, gagicute frumoase, tiribombe, parasute, inghetaturi"
Pentru copii este sarbatoare. Sunt fericiti ca au mincat "inghetaturi", ca au baut suc si ca s-au dat în tiribombe. Pentru oamenii mari, insa, este ziua in care au scapat de munca si isi permit un rasfat cu mici, bere şi pepeni.
Tinerii pregatiti de insuratoare vin si ei la tirg sa mai cunoasca fete. Multi sunt dezamagiti si spun ca "e multe rebuturi", multe fete de la tara care nu sunt tocmai pe gustul lor.
La bilci, "gagicile" sunt la mare cautare. Aici are loc si "imperecherea romilor". Un barbat prezent la distractie recunoaste ca a venit sa-si gaseasca nevasta "pe-ici sa". Caldura mare ii aduce ghinion. Barbatul spune ca toate femeile sunt "lesinate de caldura", iar el nu le poate "reverbora" fiindca comerciantii nu tin sucurile si berea la rece. In concluzie, ie frumos dar nu prea. E toate scumpe, sunt sucul calde, sunt berea calda, e multe rebuturi si pe-ici sa toate sunt prea lesinate de caldura...


Mie mi se pare supertare filmuletul, si nota de specific local, precum si românismul care transpare din povestile tuturor celor implicati, ma fac, pentru a cita oara, sa ma gindesc ca avem o tara extraordinara, pacat ca e locuita...

3 comentarii:

Rose spunea...

:)) Perfect adevărat. Da' chestia e, că pentru unii români, asemenea paranghelii sunt cam singurul mijloc de.. distracţie :)

Anonim spunea...

:))... Pe ici-sha prin Romania, exista o simbioza perfecta intre puradeii aia cu inghetaturi si familiile lor si neamul lor, pe de o parte, si Politie, SRI, Procuratura pe de alta parte... Ghici cine sunt fraierii care finanteaza aceasta coabitare?!?!?!?!? (Catalin Crisan)

Boby spunea...

din pacate astia sunt românii, asa se distreaza ei...
iar noi putem cel mult sa zimbim amar uitindu-ne la ei...