12 februarie 2009

Gaura neagra si marula

Am gasit un filmulet simpatic, numit "The Black Hole". Un scurt-metraj chiar dragut, care a inceput sa circule ca viral pe e-mail. Omul care lucra tirziu la birou (prototipul corporatistului workaholic) trage o pagina la xerox, uitind sa bage foaia pe care vroia sa o copieze. Si uite asa apare gaura neagra. Mai departe, tipul incearca sa gaseasca utilitatea a ceea ce tocmai descoperise - de la vendomatul din firma, pina la seif. Iar finalul mi se pare super - asa e omul, niciodata nu se multumeste cu ce are, daca nu are tot. Lacomia pune stapinire pe el si...

Si acum ma pregatesc sa ma duc la un sprit. Iar daca tot e vorba de alcool, merita vazut si filmuletul asta. In Mozambic exista un fruct numit Marula, un fel de Mango de culoare galbena, foarte aromat si placut la gust, folosit de localnici la prepararea bauturilor alcoolice. Fructele pot fi mincate numai cind sunt foarte coapte. Ele au in compozitie circa 17% alcool si fermenteaza imediat cum se coc, datorita caldurilor foarte mari, capatind un continut de alcool si mai mare.

Elefantii si alte animale din zonele in care cresc acesti copaci au descoperit fenomenul si au devenit mari consumatori de marula. Bineinteles, alcoolul continut de fructe le dovedeste si pe animale, care ametesc si arata cam asa:

sau

5 comentarii:

Costele spunea...

ne bagam si noi la o marula ? :D

Anonim spunea...

Inedite descoperiri! Şi dacă intră în comă, ce se întâmplă? :)

Anonim spunea...

interesant video cu black hole, putina reclama si la snikers:P

Costele spunea...

@ thornofrose
daca intra in coma il intalnesc pe Bon Scot :)))
\m/

Boby spunea...

@costele - bagam si marula, merge cu papanasi :)))
@thornofrose - eu ma intreb mai degraba cum le trece mahmureala...
@Korbu - pai peste tot e si reclama mascata