19 aprilie 2009

Paste fericit!

Miracolul Invierii

Invierea lui Hristos, al carei imn - Troparul Pastilor - este cel mai triumfal pe care l-a cintat si l-a auzit vreodata neamul omenesc, creeaza in noi, crestinii, o stare sufleteasca ce nu se poate compara cu nici una din cele prin care trec oamenii. Ea este efectul unei usurari, unei bucurii, unei increderi si unei nadejdi, pe care n-o poate produce in om, nici un alt fapt, nici un alt sentiment, nici o schimbare, nici o emotie din cele ce pot incerca sufletul nostru. Imnul Invierii este un strigat de triumf si de bucurie care ne ridica pana la cer, este o stare sufleteasca unica si incomparabila, este privilegiul si fericirea noastra de crestini!

Prin suferinta si moartea Mintuitorului ne bucuram de inviere; prin Inviere ne bucuram si triumfam in triumful lui Hristos, ca triumf al nostru. El a murit pentru noi si a triumfat pentru noi. In Moartea Lui sta mantuirea noastra, in Invierea Lui sta biruinta noastra.

Bucuria pascala, pe care Biserica Ortodoxa o evoca intens si solemn patruzeci de zile, este bucuria si nadejdea noastra cea mai mare, nu doar patruzeci de zile, ci de fiecare zi si ceas al vietii noastre de crestin, de fiecare zi si ceas. Cu fiecare cantare pascala si cu fiecare salut pascal "Hristos a Inviat!", adeverim, marturisim si traim marele Lui Cuvint Dumnezeiesc: "In lume necazuri veti avea, dar indrazniti, Eu am biruit lumea" (Ioan 16,33).
In aceasta biruinta credem si izbindim, cintind imnul triumfului crestin:
HRISTOS A INVIAT!
Hristos a inviat ! Paste fericit cu multa sanatate, bucurie si lumina in suflet alaturi de familie si de cei dragi ! Bucuria vine din lucruri marunte, linistea vine din suflet, lumina vine din lumina, toate vin din inima, iar caldura sarbatorilor vine din inimile noastre.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Adevărat a înviat! Sărbători frumoase!

Boby spunea...

Multumesc frumos, Rose, la fel si tie !