4 mai 2007

Un pliant PSD pentru un mic

De "sarbatoarea noastra", asa cum si-au asumat cu tarie in voce liderii PSD ziua de 1 mai, Parcul Izvor a aratat ca provincia Kosovo intr-o zi proasta. Gratarele cocosate de mici fumegau mai rau ca niste cratere de obuz, acoperind fara discriminare si miile de membri PSD, adusi cu autocarele din toate colturile tarii, si sutele de pensionari veniti sa inhate micii si berea gratis.
Pana la ora 14.00, cand au sosit in parc liderii partidului, in fruntea cohortelor de sustinatori adunati de-a valma din organizatiile de sector ale Capitalei, din Ilfov, Sibiu, Slatina, Galati sau Neamt, principala grija a celor prezenti la "sarbatoarea cImpeneasca" era reprezentata de bonuri. Fara ele, nu primeai gratis patru mici si o doza de bere. La orice cort rosu era buluc de lume, care spera la magicul petic de hartie.
"Stau si eu la coada asta, ca sigur se da ceva. Nu stiu ce, frunze", da din umeri o batrina cind o intrebi de ce se inghesuie. Cand ajungeau in fata, insa, primeau doar un vraf de pliante cu doctrina PSD. Bonurile de mici se dadusera de dimineata la sediul partidului si doar membrilor PSD, ai sindicatelor sau ai asociatiilor de pensionari.
Pentru restul lumii, micul era 1,5 lei si berea 2 lei. "Sa va ramana micii in gat daca nu dati bonuri", n-a mai suportat nedreptatea sociala un batran.
(Andrei Luca Popescu - Romania Libera)

0 comentarii: