19 martie 2008

Hai sa-l ajutam pe Matei !


Auzim de multe ori despre intimplari triste si despre necazuri intimplate unora sau altora, din jurul nostru, din jurul celor pe care ii cunoastem sau unor necunoscuti. De multe ori poate am dori sa ajutam, poate am vrea sa ne implicam si noi pentru a alina suferinta unora, a ajuta intr-un fel sau altul. De multe ori insa ne impiedicam de comoditate, de lene sau de lipsa de motivatie. Toti am primit e-mailuri in care cineva ne cere disperat singe grupa AB si eram rugati sa ajutam sau macar sa dam mai departe. Toti am primit mailuri prin care eram rugati sa trimitem mai departe cazul unei fetite din Polonia care nu stiu ce patise si pentru fiecare adresa de e-mail la care ajungea povestea, automat aol.com sau microsoft trimitea 30 de centi in contul respectiv. Cum iti poti da seama care din mesajele respective sunt adevarate si care spam-uri care nu urmaresc decit adunarea unui numar cit mai mare de adrese de e-mail pentru a trimite noi si noi spamuri. Sau, mai rau, care dintre cazurile prezentate sunt adevarate si care sunt doar escrocherii menite sa sensibilizeze pe cite unii ? Din aceste motive, am fost usor reticent cind primeam e-mailuri de acest gen.

Ieri am primit de la o prietena, pe numele ei Anca, un e-mail. L-am citit si in timp ce ma pregateam sa il dau mai departe, am constatat ca imi era adresat mie si ca cea care imi cerea ajutorul era chiar ea, si era vorba despre nepotul ei. Nu era un mesaj venit pe cine stie ce filiera si ajuns la mine la a saptea mina, ci era un strigat de ajutor de la o persoana pe care o cunosteam. Mesajul suna asa:

Dragul meu,
Apelez la tine intr-o problema personala foarte importanta. Nepotul meu Nicorici Matei Dragos in varsta de 2 ani si 9 luni a fost diagnosticat cu metastaza la coloana vertebrala (neuroblastom stadiul 4), interventia chirurgicala ce se va incerca la Paris (transplant de maduva) fiind foarte costisitoare. Daca poti contribui, sau cunosti persoane ori fundatii ce pot ajuta la incercarea de a-l salva, pot depune sume in conturile de mai jos.
BRD Bucuresti Agentia Gorjului
Titular cont Nicorici Cezar Cristian
Cont EURO:
RO36BRDE410SV06575694100
Cont RON: RO62BRDE410SV06576144100
De asemenea, daca poti sa trimiti mail-ul si altora care crezi ca ar putea ajuta…te rog mult.
Iti multumesc din suflet!
Anca

Mi-am dat seama ca este o chestie cit se poate de reala si de trista si m-a sensibilizat foarte mult. M-am hotarit sa fac tot posibilul sa o pot ajuta pe Anca si pe nepotelul ei de numai 2 anisori. Am popularizat povestea lor, am incercat sa conving cit mai multa lume sa ajute, am donat si eu personal o suma. Nu mica mi-a fost bucuria cind am constatat ca un prieten de-al meu a donat 4.000 RON. Un alt coleg inca 300 RON. Probabil au mai fost si altii, dar nu am de unde sti exact cine si cit a contribuit. Matei are nevoie de circa 130.000 EUR pentru a fi operat. Stiu ca pare o suma mare, dar suntem multi, si impreuna am putea sa-i dam o sansa la viata. Citeva zeci sau chiar sute de RON in plus sau in minus pentru unii dintre noi nu conteaza atit de mult, dar un gest marunt venit din mai multe parti poate salva o viata.

Ce se intimpla atunci cind o mama afla ca unicul ei motiv de a trai, copilul sau, are cancer? Ce simt niste parinti atunci cind ingerul primit de Sus traieste clipe cumplite la numai 2 ani de viata? Ce vina are acest copil si cit de mari sunt pacatele lui fata de ale noastre, oameni in toata firea, si care am apucat sa gresim de destule ori in viata? Cit de drept este un destin care pune un suflet atit de fraged in fata unor asemenea incercari? Prea putini dintre noi putem afla raspunsul la aceste intrebari...

Matei s-a nascut pe 13 iunie 2005, atunci cand parintii Luminita si Cezar isi doreau cu ardoare acest “DAR AL LUI DUMNEZEU” (pentru ca in traducere, Matei inseamna darul divin).
In urma cu 2 saptamani, lui Matei, un copil fericit si zglobiu, i se face rau. Este dus de catre parinti la Spitalul Judetean Constanta. La o prima investigatie se presupune ca starea lui este cauzata de medicatia contra parazitilor intestinali, administrata anterior. Dupa o saptamina de internare la Constanta si fara nici un diagnostic, parintii lui Matei se hotarasc sa plece la Spitalul Marie Currie din Capitala. Medicii de aici stabilesc si diagnosticul: NEUROBLASTOM TORACIC CU METASTAZE OSOASE! Socul este mult prea mare pentru parintii micutului: in traducere, aceasta sintagma medicala inseamna o TUMOARE LA NIVELUL CUTIEI TORACICE.
Parintii refuza sa accepte cruda sentinta. Vor si o opinie din strainatate. Aleg Franta. Au aflat ca acolo este cel mai bun spital specializat pe aceasta problema medicala. Astfel, contacteaza Institutul “Goustave Roussy”. Doctorii specialisti din cadrul clinicii franceze raspund familiei micutului Matei, oferindu-i sanse de supravietuire de peste 50% dupa interventia chirurgicala. Pina miercuri, 19.03.2008, parintii lui Matei vor afla diagnosticul final si data operatiei. Matei are nevoie de o operatie de transplant dublu de maduva. Aceasta operatie va fi realizata numai daca VOI OAMENI cu SUFLET ne veti ajuta sa stringem banii. El are nevoie de peste 135.000 euro din cei aproape 200.000 necesari la inceput. Ceea ce traieste Matei acum nu se poate numi copilarie. Insa cu bunavointa si daruirea voastra, a oamenilor cu suflet, situatia se poate schimba. Timpul insa trece, iar Matei nu il mai are la dispozitie. Impreuna putem face ca viata lui sa reintre pe fagasul normal. Impreuna putem ajuta o familie sa aiba in continuare bucuria neasemuita de a fi PARINTI, de a li se spune “mami” si “tati”!

http://copilul.ro/a_103_5009_Hai_sa_il_ajutam_pe_Matei.html

Daca puteti da si voi o mina de ajutor, va rog, nu ezitati, indiferent cit de mica este contributia, mic cu mic se face mare, impreuna suntem atit de multi, nu conteaza cu cit jutam iar acest copil are dreptul la o viata frumoasa ! Ma gindesc doar ca oricare dintre noi ar putea avea un cunoscut cu o problema asemanatoare sau ca ceea ce am depus eu acolo, poate putin, pentru Matei, va putea face diferenta pentru ca vor mai exista si altii care o vor mai face, iar impreuna vom reusi sa-l ajutam.

0 comentarii: