27 mai 2009

Flori de tei

E sfirsit de mai si aproape ca pot auzi cum infloreste teiul. Mai e o zi, sau poate doua, sau poate doar citeva ore. Poate in noaptea asta va inflori si miine dimineata ma voi trezi simtind mireasma superba a florilor de tei prin geamul larg deschis. Si voi sta linga el si il voi mirosi, si ma voi desfata cu aroma inconfundabila si geniala a florilor de tei.
Ai privit vrodata teiul stind exact sub el? Nu de pe strada, nu de pe trotuarul de vis-a-vis sau din gradina alaturata, ci stind chiar sub el. Teiul e generos, isi imprastie parfumul catre toti ce stau in jurul lui. Ne putem bucura de aroma lui si de la zeci de metri distanta. Toti ce care trec pe linga tei se pot bucura de aroma florilor parfumate. Dar cei care stau sub tei primesc ceva in plus - imaginea unei multitudini de buchetele care se vor deschide generoase si surizatoare spre cei care le privesc stind sub el. Toate buchetelele sunt indreptate in jos. Nici unul dintre ele nu este orientat spre cer sau spre ceilalti copaci din jur. Toate buchetelele parfumate sunt cadouri galben-aromate orientate numai spre cei ce le privesc dinspre tulpina.
Abia astept ca batrinul meu tei din curte sa infloreasca si sa imi faca loc la umbra lui sa stau, sa respir si sa ma bucur de aroma lui. Si sa visez.... Si apoi sa merg la o bere la Pardon Cafe, sub un alt tei si sa vad florile de tei cum imi cad in bere. Si sa visez din nou...
Hai, teiule, mai ai inca atit de putin !

1 comentarii:

Anonim spunea...

Indragostiti-va de indata, pe indata,ca indata se trec florile de tei.