10 decembrie 2006

Florin Chilian

"Sa stai si sa-i privesti in ochi, sa ai timp si rabdare. Mult timp, multa rabdare. Priviri de un senin grotesc, clare, albe, netulburate de nici o adiere a indoielii, de nici o umbra a vreunei dileme, de nici un fel de semn al inspiratiei sau al inteligentei.Priviri in care se oglindeste burta, matul si mai departe, mergand pe firescul conditiei umane, vezi ce se intampla in spatele lor la semiinaltime, sau poate la inaltimea aspiratiilor ce-i poarta prin viata, inaltime ce se injumatateste invariabil in fiecare dimineata dupa cafea... Priviri de o transparenta nefireasca, sticloase, prea apropiate de eternitatea nefiintei, expresive ca un perete alb proaspat zugravit."

Asa zugraveste Florin "clasa-casta a politicienilor nostri" in Jurnalul National.

Duminica 10 decembrie 2006, la ora 20.30 Florin Chilian concerteaza la Café DeKO.

Despre Florin Chilian nu cred ca e nevoie de scris prea mult. Multi dintre noi il cunoastem, ii fredonam cantecele, am invatat versurile si ne lasam coplesiti de starea de nostalgie ce o creeaza.

Ii cunoastem albumele, "IUBI" din 2002 si "10 Porunci - interfata la realitate" - 2005 fredonat melodiile si au fost seri in cluburi cand le-am cantat pentru el.

Muzica lui FLORIN CHILIAN se face repede plăcută printr-o aparentă simplitate. O ureche "instruită" însă, poate sesiza destul de uşor elemente destul de complexe, ruperi de ritm, măsuri variabile şi mai ales o orchestraţie inteligentă de care se fac responsabili Ştefan Elefteriu şi chitaristul Adi Manolovici care împreună cu Berti Barbera (voce), au colaborat la realizarea albumului "Iubi", poate cel mai iubit album al lui FLORIN. Textele pieselor sale sunt surprinzătoare, romantice sau cu tematică socială, mai şugubeţe sau serioase, dar îşi păstrează mesajul nealterat.

0 comentarii: