1 decembrie 2006

Proiect constitutional de protejare a casatoriei si familiei


Am primit si eu si incerc sa o fac cunoscuta... poate cineva vrea si poate sa ajute:
Trăim într-o perioadă de schimbări sociale rapide. Acum câţiva ani, putini dintre noi credeau că va fi posibilă o paradă a homosexualilor în România. Acum, copiii si nepotii nostri au mari sanse, din păcate, să trăiască într-o lume în care valorile după care ne-am construit noi viata să nu mai fie tolerate. Aceasta reprezintă o tragedie. Cercetările stiintifice si tendintele sociale demonstrează că atunci când sunt abandonate standardele morale, rezultatele sociale sunt catastrofale.
În faţa presiunilor tot mai mari care se fac pentru normalizarea unor comportamente imorale, cum ar fi homosexualitatea, având în vedere că homosexualii din România au început să ceară de anul acesta dreptul de a se căsători, sunt necesare unele măsuri care pot preveni ca în România să se producă aceleaşi tragedii sociale care au loc acum în unele ţări din occident.
În acest sens, în luna februarie a acestui an s-a constituit un Comitet de Iniţiativă, în baza
legii nr. 189 din 9 decembrie 1999, care prevede posibilitatea cetăţenilor de a iniţia modificări constituţionale. Acest Comitet de Iniţiativă, constituit din persoane fizice fără apartenenţă politică, îşi propune derularea unei iniţiative cetăţeneşti menită a introduce în Constituţie următorul paragraf:
„În România, poligamia este interzisă, iar căsătoria este permisă doar între un bărbat şi o femeie.”
Această modificare a Constituţiei este o măsură de precauţie şi de precizare a sensului căsătoriei în România. În prezent, definirea căsătoriei ca fiind uniunea dintre un bărbat şi o femeie se face numai în legi organice, care pot fi modificate de Parlament fără consultarea populaţiei. Aşa ceva s-a petrecut în Canada în anul 2003 şi în Cehia în primăvara acestui an, unde populaţia a aflat din ziare că aleşii lor au legalizat căsătoriile homosexuale fără a-i consulta pe cetăţeni.
Această iniţiativă a primit avizul Consiliului Legislativ şi a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 536 din 21.06.2006.
În prezent se află în derulare faza de strângere a celor 500.000 de semnături necesare la nivel naţional pentru ca Parlamentul să poată adopta legea referendumului. Semnăturile se strâng la nivel judeţean, primăriile locale fiind cele care vor verifica, la sfârşitul lunii octombrie, valabilitatea acestora.
Având în vedere timpul scurt care a mai rămas pentru colectarea semnăturilor – o săptămână - este nevoie de implicarea cât mai multor persoane în susţinerea acestui proiect. Facem precizarea că, potrivit legii, o asemenea iniţiativă civică nu poate fi derulată de un partid, asociaţie sau organizaţie, ea aparţinând exclusiv cetăţenilor. Astfel, deşi sprijinul se poate organiza prin intermediul diferitelor instituţii, acestea nu pot să promoveze în nume propriu (oficial) această iniţiativă.
La această acţiuni civică participă toate bisericile din România, existând în acest sens binecuvântările date de PF Patriarh Teoctist din partea Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei şi de IPS Daniel, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. Este prima iniţiativă de asemenea anvergură desfăşurată în România, la care s-au raliat creştini ortodocşi, catolici şi protestanţi, dat fiind că această iniţiativă vizează un bine comun şi nu aparţine unui cult anume.
În Bucureşti e nevoie de încă 4000 de semnături, care să fie depuse lunea viitoare la primării pentru validare. Pentru aceasta, e nevoie de o implicare masivă, organizată şi coordonată. Nu este greu, dar noi trebuie să strângem semnăturile, nu trebuie să aşteptăm la alţii.
Exista un formular tip pentru semnaturi care poate fi trimis pe e-mail. Toate semnăturile trebuie să ajungă până duminica viitoare la Bogdan. Numărul lui de telefon este 0745783125, E-mail bogdanmate@yahoo.com

0 comentarii: