23 ianuarie 2007
Apus de soare la Mogosoaia
20 ianuarie 2007
Muntii nostri
Week end placut !
18 ianuarie 2007
Din nou Chilian
CHIAR DACA
Chiar daca n-o mai vezi zîmbind
Chiar daca...
Chiar daca n-o mai simti venind
Chiar daca...
Chiar daca nu-ntelegi cum s-a întamplat
Chiar daca n-o mai poti suna
Chiar daca...
Chiar daca n-o mai poti chema
Chiar daca doar amintirile-au ramas de-atunci cu voi
Chiar daca nu-i mai poti vorbi
Chiar daca...
Chiar daca n-o poti întîlni
Chiar daca...
Chiar daca toata lumea e-ntre voi
Chiar daca el nu-i vinovat
Chiar daca stii, si n-ai uitat
Chiar daca lumea s-a împartit stupid la doi
Chiar daca viata v-a speriat
Chiar daca stii, el n-a uitat
Si telefonul suna, suna mereu...
Ce mult te-a iubit,
Ce mult te-a iubit,
Ce mult te-a iubit,
Cît te-a iubit de mult...
Ce mult te-a iubit,
Ce mult te-a iubit,
Ce mult te-a iubit,
Cît te-a iubit de mult...
Chiar daca nu te vede
Chiar daca...
Chiar daca nu mai crede
Chiar daca...
Chiar daca nu mai stie unde esti
Chiar daca o mai vezi trecînd
Chiar daca la brat cu sotul ei mergînd
Chiar daca din cînd in cînd priveste înapoi
Ce mult te-a iubit,
Ce mult te-a iubit,
Ce mult te-a iubit,
Cît te-a iubit de mult...
ZECE
Zece intimplari ciudate si-o minune
Te-au adus in casa, zece
Zece pictori se tot mira
Cit esti de frumoasa
Zece zile trec absurd de nu stiu
Nu stiu cum, nu stiu pe unde, nu stiu
Zece vieti de-as sta cu tine
Tot ar fi putine
Doua stele, paralele,
Stele, lacrimi innodate si
Lumina de la ele
Pentru tine toate
Patru printi cu trei castele
Ape, lanturi fermecate si
Tot cerul peste ele
Pentru tine toate
Zece intimplari ciudate si-o minune
Te-au adus in casa, zece
Zece pictori se tot mira
Cit esti de frumoasa
Zece zile trec absurd de nu stiu
Nu stiu cum, nu stiu pe unde, nu stiu
Zece vieti de-as sta cu tine
Tot ar fi putine
Sapte zane, toate bune
Licurici, sperante-n noapte si
Piticii din poveste
Pentru tine toate
Noua magi in faptul serii
O potcoava sus departe, si
Comorile din suflet
Pentru tine toate
Zece intimplari ciudate si-o minune
Te-au adus in casa, zece
Zece pictori se tot mira
Cit esti de frumoasa
Zece zile trec absurd de nu stiu
Nu stiu cum, nu stiu pe unde, nu stiu
Zece vieti de-as sta cu tine
Tot ar fi putine...
12 ianuarie 2007
Barbatul de 30 de ani
"In anturajul meu, inainte de avea virsta de treizeci de ani, nu-ti pui nici o intrebare, iar dupa aceea bineinteles ca e prea tirziu sa mai dai vreun raspuns. Iata cum se petrec lucrurile: ai 20 de ani, te prostesti si tu putin, si, pina sa te dumiresti, ai si facut 30. Si gata: virsta ta nu va mai avea niciodata prefixul 2. Trebuie sa te hotarasti sa ai cu zece ani mai mult decit acum zece ani si cu zece kile mai mult decit anul trecut. Citi ani iti mai ramin? 10? 20? 30? Speranta medie de viata iti mai acorda inca 42, daca esti barbat, si 50, daca esti femeie. Dar ea nu pune la socoteala bolile, parul care iti cade, scleroza, petele de pe miini. Nimeni nu-si pune aceste intrebari: Oare ne-am bucurat suficient de viata? Am fi putut trai altfel? Suntem la locul potrivit, cu persoana potrivita? Ce ne propune aceasta lume? De la nastere si pina la moarte, vietile ne sunt puse pe pilot automat, si, ca sa le deviem cursul, ne trebuie un curaj supraomenesc. La 20 de ani, credeam ca stiu totul despre viata. La 30 de ani, am aflat ca nu stiam nimic. Tocmai petrecusem zece ani invatind tot ceea ce trebuia sa uit dupa aceea."
11 ianuarie 2007
Clisee mioritice
Sabloane. Deseori cu functie de morala la fabula, la capatul unei povesti despre traiul greu, despre emigrantul stabilit in Canada, Australia sau Israel, despre americanii ticalosi, despre iubita plecata de doua luni, despre evrei in general, tigani in general, unguri in general, nemti, rusi, sirbi, in general despre toti si toate, in realitate despre nimic. Sabloane. Greu cu ele, greu fara ele. Sentinte definitive, simplificatoare, ne dau iluzia ca putem ordona lumea din jur. Ele sunt uneltele. Cu cit creste haosul, cu atit creste si nevoia de cliseu. Si creste. Radicale, chiar tiranice, ele fixeaza lumea in bolduri; un insectar imens. Fiecare cu insectarul lui. Si de ce nu? Prea mult relativism strica. Cliseul lingvistic ofera avantaje imense: impune limite oricarui act de comunicare. Spune-mi ce cliseu comun folosim ca sa stiu cine esti si despre ce sa vorbim. Putem denigra aceste marunte ticuri de gindire, dar fara ele n-ar exista comunicarea.
Radu Pavel Gheo - "Romanii e destepti"
6 ianuarie 2007
Come away with me
De vreo luna am descoperit-o pe Norah Jones... cinta absolut superb...
Come away with me
Come away with me in the night
Come away with me
And I will write you a song
Come away with me on a bus
Come away where they can't tempt us
With their lies
I want to walk with you
On a cloudy day
In fields where the yellow grass grows knee-high
So won't you try to come
Come away with me and we'll kiss
On a mountaintop
Come away with me
And I'll never stop loving you
And I want to wake up with the rain
Falling on a tin roof
While I'm safe there in your arms
So all I ask is for you
To come away with me in the night
Come away with me
2 ianuarie 2007
La multi ani, cetateni europeni !
Sa fim insa optimisti! In afara de bani, locuri de munca, calatorie doar cu buletinul si multe altele, Europa va pune la dispozitia proaspetilor "colegi" valori si norme de civilizatie. Adica exact ceea ce lipseste, ceea ce s-a pierdut pe drum in anii de comunism. Ele vor fi asimilate. Dovada tinerii care au fost la studii in Occident, cei care au lucrat acolo, capsunarii. Ei nu aduc din Europa doar bani, ci si alte mentalitati, noi valori. La ele vor trebui sa se adapteze si politicienii de Dambovita. In prima faza ar putea deprinde macar bunul simt. Unii politicieni romani pot deveni, din simpli demagogi de colt de continent, parlamentari europeni.
Functionarii din multe domenii pot jubila: se vor inmulti hirtiile de plimbat pe bani buni pina la fluidizarea obtinerii de fonduri europene. Vamesii din estul Romaniei deja isi freaca miinile de bucurie, in timp ce vamesii din vest vor plinge dupa spagile de altadata.
Ca ordin istoric de marime, integrarea noastra in UE nu e de mai mica importanta decat unirea Principatelor Romane, marea unire cu Ardealul, Revolutia din Decembrie 1989 si foarte putine alte asemenea evenimente care au determinat viata natiunii noastre. Am devenit cetatenii unui mare stat federal in devenire, a carui simpla existenta e una dintre cele mai neverosimile, mai riscante si mai minunate aventuri politice din toate timpurile. Daca utopia europeana va reusi, vom avea dovada ca oamenii pot trece peste barierele trecutului sangeros, ale diferentelor nationale si religioase, ale decalajelor economice si pot construi comunitati bazate pe avantaje reciproce, toleranta, civilizatie, respect al valorilor, dorinta comuna de progres spiritual si material.
Bineinteles ca intr-un anume sens al cuvantului, poporul roman a fost intotdeauna european. Si ca situare geografica, si ca filiatie istorica, dar mai ales ca mostenitor al traditiei grecesti, romane si iudaice care formeaza temelia constiintei europene. Dar e la fel de adevarat ca romanii au mostenit in egala masura si coruptia, si dispretul legii, si uitarea istoriei, si friabilitatea morala din sursa paralela a orientalismului nostru. Fanariotismul, balcanismul, ortodoxismul si comunismul, toate "lumini venite de la rasarit", ne-au tras mereu inapoi, cu sau fara voia noastra, despartindu-ne de civilizatie. E inutil sa le negam sau sa le consideram o fatalitate. Ele sunt parte din fiinta noastra, sunt subconstientul nostru poate necesar. Unele dintre ele vor trebui eliminate energic. Condamnarea oficiala a comunismului, in pragul aderarii la UE, arata ca se poate, in ciuda opozitiei grotesti a reactionarilor. Altele, ca ortodoxia si balcanismul, ar trebui imblanzite, reconvertite, sublimate, transformate din frane ale progresului in marci ale diferentei, ale specificului nostru cultural.
Ar trebui ca psihologia noastra, cu componente ale ei vechi si puternice ca patriotismul, sedentarismul sau faimoasa resemnare mioritica, sa-si revizuiasca notiunile. Ar trebui sa stergem pentru totdeauna rusinea de a fi roman, in care traim de peste jumatate de veac, inlocuind-o cu onoarea de a fi europeni, si prin aceasta romani in sfarsit demni si decenti.
La multi ani, cetateni europeni si sa speram ca integrarea noastra in Marea Uniune Europeana sa ne aduca o viata mai buna !
1 ianuarie 2007
Dorinte de anul nou...
1. Sa imi gasesc intr-un final casa pe care mi-o doresc de atitia ani
2. Sa cistig la loto (din pacate azi nu am apucat sa joc...)
3. Sa vad Parisul si Venetia
4. Sa ajung milionar in RON (macar...)
5. Sa dau macar 10 kg jos
6. Sa cistige Steaua Cupa UEFA
7. Sa petrec cit mai multe week-end-uri cu prietenii in tot felul de locuri minunate
8. Sa fiu fericit, iubit si sanatos
9. Sa am mai mult timp pentru mine si sa ma dedic mai mult fotografiei
10. Sa ma las de fumat ?????
Inca o data va urez tuturor un An Nou Fericit
Happy New Year 2007 !
Extrasul dvs de cont 2006 a fost emis si achitat cu succes. Va anuntam ca pina la data de 31.12.2007 veti avea de parcurs 12 luni de sanatate, 52 de saptamini fericite, 365 de zile de bogatie, 8760 ore de intelepciune, 525600 minute de distractie si 31536000 secunde de liniste sufleteasca si alaturi de cei dragi.
Fie ca noul an 2007 sa-ti aduca sanatate, fericire, iubire, noroc si implinirea tuturor dorintelor restante din 2006. Pentru toate celelalte exista Mastercard :)
Sau mai pe scurt... LA MULTI ANI ! si un an 2007 plin de impliniri tuturor !