17 mai 2008

Noaptea muzeelor

Ca in fiecare an, si anul acesta are loc noaptea cea mai lunga a muzeelor - o noapte in care mai multe muzee vor fi deschise pina dimineata, vor avea intrarea gratuita si vor avea programate diferite activitati si spectacole, in functie de profilul fiecarui muzeu. Iar asta se va intimpla simbata, pe 17 mai. Dupa ce anul trecut fiecare muzeu a organizat singur actiunea proprie, anul acesta s-a hotarit ca toate muzeele sa fie pe acelasi afis si sa isi armonizeze actiunile. Evenimentul se adreseaza vizitatorilor de toate virstele, dindu-le acestora ocazia unei vizite neconventionale a muzeelor, instructive si distractive in acelasi timp.
S-au alaturat acestui program 12 din cele mai importante muzee, in cadrul unui circuit cu intrare libera. Ba chiar mai mult cu sprijinul RATB-ului va exista un autobuz special care va circula in noaptea de 17/18 mai pentru a face legatura intre cele 12 muzee. Va exista chiar un pliant gratuit cu harta muzeelor. Aceste muzee vor fi deschise de la orele 16 pina in zori la orele 4 ale diminetii de duminica.
Cele 12 muzee care au aderat la aceasta idee sunt Muzeul Colectiilor de Arta, Muzeul Militar National Regele Ferdinand I, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National Cotroceni, Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Geologie, Muzeul National George Enescu, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti si Muzeul Taranului Roman.
Ne vedem la muzeu !

0 comentarii: